NATUUR / PARK

Park Veldzicht

Park Veldzicht in de gemeente Wijk en Aalburg is een ruim park waar u kunt ontspannen en genieten met het hele gezin. Het is geopend op 11 mei 2019 en heeft veel mogelijkheden voor jong en oud.

Het park was vroeger een zwembad en vormde een belangrijke ontmoetingsplaats voor de bewoners van de omliggende dorpen. Behoud van deze ontmoetingsplaats -in een andere vorm- komt tegemoet aan de behoefte van de plaatselijke bevolking. De zwembaden zijn getransformeerd in mooie vijvers met een grote diversiteit aan vissen en kikkers. Inmiddels verblijven er ook andere dieren zoals varkens, schapen, konijnen en vogels. Komend jaar wordt verder gewerkt aan de beplanting met als doel een grotere diversiteit aan vogels, insecten en bijen aan te trekken. De biologische moes- en pluktuin ligt klaar om beplant te worden met diverse gewassen. Bezoekers kunnen de groei en ontwikkeling van de gewassen aanschouwen en cliƫnten zullen de opbrengsten gebruiken om de lekkerste creaties te maken in de keuken.

Park Veldzicht heeft ook een educatief karakter: volgend jaar worden een kabouterbos en waterspeelplaats geopend. Daarnaast zoeken wij de samenwerking met de diverse onderwijsinstellingen in de regio.

Contact met 360analytics
360 graden foto's:

38

Jaar:

2019

DEEL DIT MET BEKENDEN

Portfolio